Anna Hertzman

Det pågår inte en massinvandring till Sverige!

Detta påstående är nog det som roar mig mest av alla SD-citat. Det pratas om en massinvandring och att Sverige snart inte är svenskt längre. Det pågår ingen massinvandring. Förra året ökade invandringen med 12 procent, men det handlar om totalt cirka 65 000 personer. Mer exakta siffror finns här.

Så vill jag ta tillfället i akt och önnu en gång påminna om sidan ”Vanliga myter om invandring”.

massinvandring my gerdin anna hertzman

För det är helt enkelt inte sant att Sverige snart inte är svenskt längre, vad nu ”svenskt” är. Det är ungefär lika individuellt som en orgasm eller musiksmak. Men Sverigedemokraterna verkar ha tagit sig tolkningsföreträde över vad som är ”svenskt” och hur människan ska agera inom ramen av partiets skruvade åsikter. Samtidigt pratar de flesta anhängarna om en självuppfunnen kommunismtolkning och att den skulle vara ett gift. Det väldigt roliga i denna kråksång är att deras partipolitik är ungefär densamma som det påhittade skräckexemplet. Eftersom Sverigedemokraternas politik till stor del handlar om att lösa upp individens fria samspel i samhället och där politiken ska bestämma i detalj hur människor ska leva sina liv.

En man jag pratade med påstod till och med att de kommer ta alla sommarstugor i Sverige och göra till flyktingförläggningar och därför röstade han på SD, för han ville stoppa detta. Jag frågade honom om han på riktigt trodde på sig själv men jag fick tyvärr aldrig någon klarhet i det där.

Och varför handlar det alltid om en islamofobi? Jag minns när jag växte upp i Skurup hur det sades att ingen svensk kvinna rimligtvis kunde vara för invandring eftersom islam skulle göra att alla kvinnor blev tvungna att till slut bära slöja och föda tjugo barn. Idag när jag tänker tillbaka på denna inskränkta rasism så skrattar jag mest åt det. Jag kommer direkt att tänka på ett reklamutskick som hamnade i min brevlåda för ett år sedan (innan jag skrev en skylt på brevlådan att jag inte vill ha reklam från SD) där SD skrev ”vi tar hand om våra kvinnor”. Den meningen syftar på att SD är män som talar och att de talar i ägande om ”deras” kvinnor. Sverigedemokraterna är inte särskilt bra på att föra en sund jämställdhetspolitik.

Jag skriver dessa inlägg tillsammans med My och Tina och jag frågar Tina följande:

Varför finns det en sådan oerhörd islamofobi i Sverige i dag?

Jag gissar att det handlar om att skapa en konflikt, måla upp en bild av ”Vi och dom”, som gör det lätt att ta till sig att invandrare är farliga på något vis. Sedan Bush förklarade krig mot terrorismen efter 11 september 2001 har det skett en demonisering av muslimer och människor med den muslimska tron. Det är konstigt att folk är så rädda för islamiseringen när det faktiskt bor ganska få muslimer i Sverige. Det bor uppskattningsvis några hundratusen personer som har sin bakgrund i huvudsakligen muslimska länder. Den siffran säger i och för sig inget om personen är religiös eller inte, och i Sverige är det förbjudet att registrera folk utifrån deras religion. Men de muslimska trossamfunden har cirka 110 000 medlemmar, vilket utgör drygt en procent – EN PROCENT – av Sveriges befolkning, och det är väl en tydligare siffra på hur många aktiva muslimer det finns. Med 110 000 muslimer i landet får de verkligen anstränga sig hårt om de ska ta över landet…

 

Publicerat av.
Anna Hertzman
Tina Sayed Nestius
My Gerdin

20 kommentarer

 1. Pingback: L I L I J A . C O M » Del3: Om massinvandring

 2. Pingback: wayne

 3. Stefan Spets Arleij, Arkeolog & Konstvetare - 15 november, 2014 13:36

  Det beräknas komma hit hundratusen flyktingar nästa år, och självklart ska man ta emot och hjälpa flyktingar, men vi tar emot mångdubbelt fler än vad t.ex. våra närmaste grannländer gör. Flyktingmottagandet, eller invandringen som det de facto blir, (eftersom man ger permanent uppehållstillstånd och i förlängningen medborgarskap, även om flyktingskälen sedan länge upphört) kostade i år 145 MILJARDER, vilket är mer än vård, skola, omsorg och försvar tillsammans………

  Svara
 4. Pingback: casey

 5. Pingback: Harry

 6. Pingback: Alan

 7. Pingback: Brandon

 8. Pingback: andy

 9. Pingback: don

 10. Pingback: Francisco

 11. Pingback: kyle

 12. Pingback: clifton

 13. markus - 14 december, 2014 16:00

  Anna ljuger som en politiker. Eller så är hon pk sjuk.
  Men fel har hon i allt hon tror och skriver.

  Svara
 14. Pingback: leonard

 15. Pingback: Kenneth

 16. Magnus Andersson - 11 januari, 2015 23:52

  Tidningen SKL/Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman har räknat på hur stor flyktingströmmen till Sverige blir under Stefan Lövens mandatperiod när man även tar med efterföljande anhöriginvandring. Summan landar på 600 000 flyktingar. 600 000 personer motsvarar 40 svenska normalkommuner om 15 000 invånare. Tänk på vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler, rättsväsende och liknande som finansieras av skattebetalarna för att driva varje kommun. Då anar man plötsligt magnituden av en så dramatisk samhällsförändring, i synnerhet om man betänker att mediantiden från ankomst till egen försörjning ligger på åtta år.

  Mer info finns på
  http://www.massinvandring.nu/

  Svara
 17. Pingback: Vanessa Smith

 18. Pingback: java updates

 19. Pingback: skype download for windows 7

 20. Jan - 19 november, 2015 20:19

  Det här inlägget är drygt ett år senare HUMOR. Tänk så fel du fick.

  Svara

Medverka i diskussionen

Visa att du inte är en robot genom att fylla i rätt siffra: * *