Anna Hertzman

En antirasistisk bloggserie för Sverigedemokrater.

anna hertzman my gerdin

Jag har på senare tid fört en stark, och inte alltid så ensam, debatt i mina sociala medier (Facebook, blogg och Instagram) mot Sverigedemokraterna samt mot den rasism, nazism och homofobi som växer sig allt starkare i Sverige för varje dag.

Jag läser alla artiklar och böcker jag kommer över som handlar om just vad det är som händer i Sverige (och Europa) just nu. Ibland väljer jag att länka till en del av detta i mina sociala medier för att folk inte ska tro att jag somnat i debatten. Ingen får tro att jag har gett upp!

Jag får ofta den här responsen:

bild.PNG red copy

 

Typsikt alltså att mannen som röstar på SD vill att den skånska, skönsjungande kvinnan ska hålla käften och pyssla med endast sådant som tilltalar honom. Men de som hängt med mig ett tag vet att jag inte är här för att vara till lags.

Efter flertalet påhopp, mothugg, felcitat, argumentationer och så vidare kände jag att jag vill göra någonting konkret av allt jag vet, känner och tycker. Det är ett ”supervalår” som media väljer att lyfta fram det. Jag kan hålla med om det på så sätt att rasismen måste utplånas och motverkas. Vi måste börja älska och sluta hata. Vi har alltså supermycket att arbeta mot detta supervalår och jag tänker dra mitt strå till stacken.

Men jag kan ju inte skryta med att jag skulle kunna ro denna båt alldeles själv så jag kallade in två personer som jag har stort förtroende för.

Tina Sayed Nestius lärde jag känna när hon jobbade som chefredaktör på Ystads Allehanda. Idag jobbar hon med kommunikation.

My Gerdin som är illustratör och aktiv feminist.

Anna tina my

Det vi ska göra är att avhandla en del myter som Sverigedemokraterna har lyckats skapa politik av. Det kommer också vara citat jag fått kastat mot mig i denna debatt. I en serie blogginlägg ska vi slå hål på myterna och ge de intoleranta svar på tal.

Av kärlek för kärlek. För alla människor. För tolerans.

 

Publicerat av.
Anna Hertzman
Tina Sayed Nestius
My Gerdin

17 kommentarer

 1. Magnus Harved - 26 juni, 2014 11:16

  ÄNTLIGEN Anna!

  Svara
 2. tips - 27 juni, 2014 20:32

  Jag vill tipsa om en tidigare skinhead som offentliggjort sin mycket tunga historia som jag läste igår. Det finns något avsevärt viktigt med att dela denna historia och jag tror många kan ta lärdom. http://fallbeskrivning.blogspot.se/

  Svara
 3. Pingback: lonnie

 4. Pingback: jeremy

 5. Pingback: Lynn

 6. Pingback: eric

 7. Pingback: Joseph

 8. Pingback: Evan

 9. Pingback: Joey

 10. Pingback: Miguel

 11. Pingback: edward

 12. Pingback: carlos

 13. Pingback: Jeffery

 14. Pingback: alex

 15. Pingback: Melvin

 16. Pingback: Vanessa Smith

 17. Pingback: java version

Medverka i diskussionen

Visa att du inte är en robot genom att fylla i rätt siffra: * *