Anna Hertzman

Ner till helvetet och tillbaka

Jag har alltid sagt att man måste ner om helvetet och vända för att på riktigt kunna smaka på hur lycka och framgång smakar. Själv har jag haft en jäkla resa i Stockholm som gjort att jag omvärderat mig själv och mitt liv. Livet var inte snällt mot mig där och jag kom tillbaka till Skåne med en trasig själ och dumma tankar om mig själv. Det tog ett tag innan jag kände att jag var på fötter igen och hade hittat tillbaka till lilla Anna. Musiken i Stockholm var bra. Privatlivet var jävligt kasst.

Och nu har jag haft två coola dagar med spelning på Ystads Teater och Palladium i Malmö. Konserten på Palladium i kväll spelades också in av ett filmteam och förhoppningsvis blir det en dvd av materialet om jag känner mig bekväm med det.

Jag har jobbat med sköna människor som är riktigt bra på sina jobb och jag har njutit varje sekund av att få ha så proffsigt folk runtomkring mig!

Innan konserten idag hamnade jag i fosterställning i soffan i logen och ångestgrät en stund över mitt liv. Jag var nervös och var rädd för att människor skulle ha förväntningar på mig som jag inte kan leva upp till. Därefter klappade jag till mig själv i ansiktet några gånger och bad mig själv att rycka upp mig och bara vara mig själv när jag väl skulle kliva upp på scen. Det gick bra, jag var nervös men det gick bra.

Det är någonting speciellt med att vara jag idag. Jag enormt tacksam för allt stöd jag har fått och jag vet inte var jag ska börja tacka så jag tackar alla!

Eftersom livet varit så knasigt för mig ett tag så behöver jag lära mig att vara mer snäll mot mig själv. Det låter enkelt men jag har insett att det är så förbannat svårt. Ge mig tid bara, så ska ni se att det ordnar upp sig.

18 kommentarer

 1. Mira - 5 april, 2013 00:41

  Tack Anna! Du är fantastisk 🙂

  Svara
  • anna - 5 april, 2013 14:42

   Tack snälla!

   Svara
 2. Rickard Nilsson - 5 april, 2013 01:08

  Anna du är helt underbar. Du har så rätt att man måste ner i helvetet och vända för att uppskatta lycka och framgång, ja, hur hela livet verkligen är. Är privatlivet ett helvete drar det gärna med ens hela tillvaro ner i avgrunden, har varit i helvetet och vänt, fick pälsen riktigt svedd, både psykiskt och fysiskt. Låt det ta den tid du behöver för att läka såren och du kommer att gå stärkt ur detta. Du verkar ha kommit långt på vägen åtminstone på scenen. Av din nervositet märktes inget ikväll på Palladium, underbart och kuligt, du ger så enormt mycket. Säker på att din inre nervositet lägger sig så småningom. Allt gott till dej. Kram

  Svara
  • anna - 5 april, 2013 14:43

   Tack för dina fina ord Rickard! Kram!

   Svara
 3. Martina - 5 april, 2013 05:15

  Jag är så avundsjuk på alla skåningar som kan gå på dina konserter och får höra dig spela Anna! Här uppe i Skövde har vi alldeles för lite av dig. Inte tänkt som nån press, tids nog kommer du nog, om Skåne är snällt mot dig och ger dig den respons du förtjänar. 😉
  Har lyssnat på dig sedan du och Lunkan sjöng finaste dansballaden ihop.
  Grattis till lyckade konserter och hoppas privatlivet är/blir lika bra som din musik! 😉

  Svara
  • anna - 5 april, 2013 14:43

   Jag hoppas att jag får chansen att spela för dig någon dag!

   Svara
 4. Bodil - 5 april, 2013 06:18

  Du är fantastisk Anna!!!
  Var på Palladium igår och du bjöd verkligen på dig själv. Härlig röst, (skånskan gör den inte sämre ;)), bra musik och en underbar humor. Ångrar att jag inte köpte ett set till av dina CD (med autograf) ifall de andra nöts sönder 🙂
  Kram på dig…

  Svara
  • anna - 5 april, 2013 14:44

   Haha!! Tack snälla Bodil! Vi ses förhoppningsvis igen! Annars pratar jag ju till dig genom musiken 🙂 Kram!

   Svara
 5. Anna - 5 april, 2013 07:55

  Livet tar många vändningar innan man känner att man hitta rätt.Sanningen är att man kan stå på exakt samma plats i livet hela tiden och ändå ändras allt.. Men det är på insidan, Anna.. Det som händer inom dig när du blir vuxen, tankar och värderingar blir mer klara för en själv.. Då kan man komma i nån form av personlighetskris. Det gjorde jag! Ångestgråt, rädd att synas, rädd att inte bli accepterad… Men det går över.. det är helt ok att vara rädd för vad livet bjuder på bara man vågar visa det… <3 All kärlek till dig Anna…

  Svara
  • anna - 5 april, 2013 14:44

   Vilka fina ord! All kärlek till dig också! kramar

   Svara
 6. Hans och Marie! - 5 april, 2013 08:55

  Vi och våra vänner som kommer från Kalmar och aldrig hört Dig förr tyckte att Du var fantastisk på Ystad Teater. Kram och all lycka till Dig.

  Svara
  • anna - 5 april, 2013 14:45

   Tack för att ni kom! Så kul att träffa er igen! Hoppas jag kan komma förbi och köpa något fint konstverk! 🙂 Kram kram!

   Svara
 7. Magnus - 5 april, 2013 21:51

  Skit att jag missade dina konserter denna veckan:( tyvärr bortrest med jobb. Kan bara tänka mig att det var lika bra som vanligt 🙂 du kommer alltid vara ett ljus i mörkret för många. Tråkigt att din Stockholmsflytt inte blev vad du hoppats på. Men älskade Anna du vet att det som inte dödar det härdar 😉 . Du kommer att bli starkare av detta. Hoppas vi snart träffas igen, det var ett tag sen.

  Jättekram

  Magnus/ T.A

  Svara
 8. Marcus S - 14 april, 2013 08:36

  Hej.
  Först vill jag säga att du skriver jättebra texter. De är i en del fall gripande och vad jag förstått självupplevda på ett eller annat sätt.

  Jag har själv Varit på botten och vänt. Försökt hitta mig själv. Men det var min skilsmässa i okt 2012 som fick mitt liv att ta en vändning uppåt. Nu 37 år gammal blrjar jag hitta mig själv och för första gången bli vuxen och ta mitt vuxna ansvar. Bloggar själv om detta.
  Kram
  Mackiee

  Svara
 9. Monica - 16 april, 2013 17:05

  Nu har jag inte varit på nån av dina konserter men det jag såg och hörde av dig när du var med Erik i Hässleholm och det jag sen har hört av dig på Spotify så tycker jag att du kan ”skita” i vad de negativa människorna säger och tycker. Vi är många som gillar din musik och tycker att du är grym 🙂

  Svara
  • Anna Hertzman - 15 maj, 2013 10:11

   Tack Monica!

   Svara
 10. Madde - 19 april, 2013 23:54

  Du är underbar Anna, just för att du är du, skriver sjyssta låtar, har humor och glimten i ögat. Alla människor har up and downs och ibland hamnar man under ytan för att snart kämpa sig upp därifrån. Jäkligt trist att Stockholmstrippen blev till något tråkigt, energitjuvar skall man göra sig av med. Jag beundrar dock dig som artist måste stå i rampljuset oavsett ”up and downs”, du är en stark beundransvärd kvinna som gör andra människor glada.
  You go girl <3

  Svara
  • Anna Hertzman - 15 maj, 2013 10:10

   Tack fina Madde! Varma kramar till dig!

   Svara

Medverka i diskussionen

Visa att du inte är en robot genom att fylla i rätt siffra: * *