Anna Hertzman

Sänkt abortgräns motarbetar jämställdhet!

Jag är arg och upprörd! En man skrev att han tyckte det var ett bra förslag från Sverigedemokraterna att sänka abortgränsen i Sverige till 12e graviditetsveckan.

abort anna hertzman my gerdin

Fan vad jag äcklas när män ska minska kvinnans rättigheter. Hur kan man ens ta upp det i politiken år 2014? Mannen tyckte att det görs för många aborter i Sverige och att man inte ska ha makt att bestämma om ett foster ska leva eller dö. Jag tror att påven och han skulle bli bra kompisar..

Men i ett jämställdhetssträvande Sverige är hans tankesätt förlegat och jag dömer ut det fortare än det är sagt. Hur kan det bli ”för många” aborter? För vem? Vad är skillnaden på en abort eller tusen aborter?

Jag vet att det är skittufft att göra abort och det används inte som preventivmedel, det är endast ett dåligt argument för att försöka få övertag i en debatt som inte ska vara en debatt. Varje kvinna bestämmer själv. Ingen bestämmer åt henne. Att göra abort är mycket jobbigt men kan också ge en kvinna/flicka det liv som hon vill ha. Det är kvinnans rättighet att bestämma över sin egen kropp, reproduktion och sexualitet.

Denna bild talar bra:

bild

Mannen tyckte att abort endast borde finnas om kvinnan har blivit våldtagen.

VÄNTA MIN HJÄRNA KORTSLUTS OCH JAG MÅSTE SPRINGA TVÅ VARV RUNT HUSET FÖR ATT LUGNA NER MIG!

Ska en kvinna endast ha rätt till sin kropp/reproduktion/sexualitet efter en vidrig människa sexuellt våldfört sig på henne? Det var det sjukaste jag har hört! Då kan man ju lika bra lagstifta våldtäkt som lagligt direkt (vilket det i och för sig nästan är eftersom i princip inga våldtäkter leder till att förövaren döms för det) då det är den signalen man sänder! Män ska sluta våldta kvinnor. Mäns våld mot kvinnor är det män som skapar och män som ska sluta med. Håll kvinnan utanför det där. (skriver jag även fast jag vet att det är majoriteten kvinnor bland de som kämpar aktivt mot mäns våld mot kvinnor.)

Jimmie Åkesson tyckte också att kvinnor ska få bära pepparspray för att skydda sig mot våldtäkt. Det är så sjukt tankesätt så jag smäller av. Problemet är mycket djupare än så. Det finns en struktur i samhället som gör att män tar sig rätt att våldta kvinnor. En kvinna ska inte behöva känna sig orolig för att bli våldtagen. Då är samhället i grunden fel. En flicka i skolan ska inte bli tafsad på och kallad för ”hora”. Då är samhället i grunden fel. En liten jävla burk pepparspray gör ingen skillnad. Det handlar om hur man uppfostrar barn och hur man hanterar sexism. När pojkar slog på flickorna på dagis och i skolan och lärarna sade ”Tihi! Sådana är pojkar! De är lite busiga.” Där fick jag berättat för mig att pojkar/män får behandla mig som de vill, för sådana är de. Pojkarna fick samma uppfostran.

Det sätt som Sverigedemokraterna motarbetar kvinnans rättigheter och jämställdheten i Sverige ser jag som ett av SDs största politiska problem.
Om nu Jimmie vore en sådan kvinnokämpe så borde han tala om att kvinnor idag får magsårsmedicinen Cytotec som abortpiller. Det forskas alltså inte på kvinnan. Sjukvården insåg att kvinnan fick missfall av Cytotec och började därför använda det som både abortpiller men också för att sätta igång förlossningar. I bästa fall blöder kvinnan oerhört mycket av Cytotec, vilket leder till många sjukdomar och försvagningar, och i värsta fall sprängs livmodern.
Såhär står det om Cytotec på Fass.se

Jimmie Åkesson debatterar om våldtäkter med Gudrun Schyman i TV och han pratar om att muslimska män våldtar. Jimmie har inte läst sin läxa. Han vet inte att det våldtas, förföljs och misshandlas kvinnor i hela världen, hela tiden. Det är inte islams fel. Det är ett världsomfattande problem som kallas för patriarkatet. Googla det Jimmie! Så kan vi snacka när du vet vad fan du pratar om.

Kort fakta om aborter:
I Sverige utförs mellan 35000 och 38000 aborter årligen. Sverige har det högsta aborttalet i Norden. Antalet aborter som utförs efter vecka 12 är inte så många, cirka 2300-2500 per år – den siffran är konstant.

Viktigt sidospår:
Jämställdhet kan inte finnas till 10% eller 50% eller 80%. Antingen är någonting jämställt eller så är det inte det. När vi talar om att ”Sverige är ganska jämställt” så är det precis samma sak som att ”Sverige är inte jämställt”. Det är bara jämställt när Sverige är 100% jämställt och män och kvinnor har samma rättigheter och skyldigheter.

Bra fakta:
1975 stiftades lagen om i princip fri abort till och med vecka 18. Under 60- och 70-talet fick feministerna igenom P-pillret, att våldtäkt i hemmet blev olaglig, att föräldrar fick möjlighet att dela på föräldrapenningen och mycket mer. Kvinnor och män ska stolt bära begreppet feminism i sitt hjärta och inte glömma, förtränga eller förminska den väg som tidigare feminister banat för oss.
Ur. ”På tal om män och kvinnor” Statistiska Centralbyrån

Publicerat av.
Anna Hertzman
Tina Sayed Nestius
My Gerdin

31 kommentarer

 1. Nellina - 4 juli, 2014 12:21

  ”Tuff”/ ”stark” text…
  Tack <3

  Svara
 2. Linda - 4 juli, 2014 13:05

  Bra och viktigt inlägg!

  Svara
 3. Pingback: L I L I J A . C O M » Del2: Sänkt abortgräns

 4. Nastasja - 28 augusti, 2014 10:59

  SÅ bra skrivet!!!!

  Svara
 5. Pingback: Gregory Smith

 6. Pingback: взять онлайн займ

 7. Pingback: кредит на карту онлайн

 8. Pingback: займ на онлайн кошелек

 9. Pingback: chapter 7 bankruptcy

 10. Pingback: chapter 13 bankruptcy

 11. Pingback: filing bankruptcy

 12. Pingback: chapter 11 bankruptcy definition

 13. Pingback: bankruptcy forms

 14. Pingback: rodney

 15. Pingback: leo

 16. Pingback: Paul

 17. Pingback: samuel

 18. Pingback: gabriel

 19. Pingback: Floyd

 20. Pingback: evan

 21. Pingback: Lance

 22. Pingback: kenny

 23. Pingback: Jack

 24. Pingback: harold

 25. Pingback: Philip

 26. Pingback: jaime

 27. Pingback: Lyle

 28. Pingback: Christian

 29. Pingback: Peter Smith

 30. Pingback: Vanessa Smith

 31. Pingback: java runtime

Medverka i diskussionen

Visa att du inte är en robot genom att fylla i rätt siffra: * *