Anna Hertzman

Skyll inte dålig kvinnosyn på invandrarna!

”Invandrarna har dålig kvinnosyn! Här i Sverige tar vi hand om våra kvinnor. Åk ner till mellanöstern och ta på dig slöja om det är det du vill!”

Ovanstående citat är det jag möts av mest när jag säger att jag är emot Sverigedemokraterna och rasism. Rasistiska vita män får panik och blir ibland riktigt otrevliga. Jag har även fått bemötandet av någon enstaka kvinna. Jag läste att Malena Ernman, som också kör en tydlig antirasistisk ton i sociala medier, fick höra av vita svenska män att hon är antirasistisk för att hon bara vill ha ”svart kuk”.

del6.tarhandomkvinnor.650

 

Vita svenska män pratar om att invandrare (muslimer i deras hjärna, eftersom de lider av islamofobi) har dålig kvinnosyn. Men vem har dålig kvinnosyn egentligen? De vita, rasistiska männen vill ju kontrollera mig och mina åsikter – precis det som de beskyller dessa ”invandrare” för. Lägg ner. Jag är fri och äger mig själv.

Här är ett ganska färskt exempel på en, som för en gångs skull har trevlig ton, fråga som jag får väldigt ofta:

bild.PNG-3red

Så här är det. Feminismen är en rörelse som vill motverka patriarkatet och kvinnoförtryck. Kvinnoförtryck finns i hela världen, i alla klasser, alla religioner och det vore att göra det ytterst enkelt för sig att skylla på en religion. Världen är uppbyggd av män, för män. Feminismen finns till för att förändra det, och skapa jämställdhet. Skulle jag resonera som killen som ställde frågan skulle jag hata alla män, eftersom män våldtar kvinnor, hela tiden världen över.

Bara för att kvinnor bär slöja betyder det inte att de är förtryckta. Ja, för en del i Väst ses slöjan som en symbol för förtryck. Men som alltid ligger det i betraktarens ögon. Jag bjuder bara på följande bild så får ni fan börja tänka själva:

bild-2

Det finns alla möjliga typer som har dålig kvinnosyn, och det handlar verkligen inte om vilken religion de råkar tillhöra eller vilken kultur de kommer ifrån.

Jag är emot all form av kvinnoförtryck, oavsett vilken människa som skapar förtrycket. Viktigast av allt: Jag finns inte till för att tillfredsställa dig. Aldrig.

Publicerat av.

Anna Hertzman
Tina Sayed Nestius
My Gerdin

28 kommentarer

 1. Pingback: L I L I J A . C O M » Sista delen i den antirasistiska bloggserien

 2. ako - 25 september, 2014 17:11

  Ja kvinnoförtryck finns i hela världen och alla kulturer MEN det betyder inte att det är lika allvarligt och omfattande i varje kultur och varje land.

  Sverige anses vara ett av de länder som behandlar kvinnor bäst och mest jämlikt. Håller du med.? Många av de män och pojkar som invandrar till Sverige är uppväxta i länder där kvinnor behandlas sämst i världen. Påverkar inte det menar du? Försvinner eventuella dåliga värderingar och attityder direkt när de kommer till Sverige? Självklart inte.

  I vissa länder är det tillåtet att våldta inom äktenskapet, i andra får kvinnor inte köra bil. Alla kritiker pratar inte om slöja eller niqab…

  Svara
 3. Danx - 13 oktober, 2014 15:11

  I Oslo är det 100% av de som våldtagit kvinnor som har utomeuropeisk bakgrund. En tankeställare.

  Svara
 4. Pingback: max

 5. Stefan Spets Arleij, Arkeolog & Konstvetare - 15 november, 2014 13:43

  Förstår du inte att du är Al quaidas nyttigaste idiot?

  Svara
 6. Pingback: Isaac

 7. Pingback: Joe

 8. Pingback: Randy

 9. Pingback: dave

 10. Pingback: Jordan

 11. Pingback: Chris

 12. Pingback: Homer

 13. Pingback: Allan

 14. Pingback: Vernon

 15. Pingback: Adam

 16. Pingback: Freddie

 17. Pingback: Gerald

 18. Pingback: Lynn

 19. Pingback: norman

 20. Pingback: paul

 21. Pingback: ken

 22. Pingback: Luke

 23. Pingback: karl

 24. Pingback: ian

 25. Pingback: todd

 26. Pingback: Brett

 27. Pingback: Vanessa Smith

 28. Pingback: java download

Medverka i diskussionen

Visa att du inte är en robot genom att fylla i rätt siffra: * *