Anna Hertzman

En kvinnodag är som födelsedag

I morgon är det internationella kvinnodagen och jag får en skön känsla i magen när jag tänker på det. Nästan som att det är min födelsedag fast istället är det strået vassare. Mina rättigheter ska nämligen synas, men också mina skyldigheter.

Jag ska i morgon tänka på kvinnor som berövats sina rättigheter. Våldtagna kvinnor, könsstypade kvinnor, kvinnor utan rösträtt, kvinnor som föder sin pappas barn, kvinnor som inte får gå i skolan, kvinnor som inte får kärlek och kvinnor som känner sig ensamma.

I morgon är dagen för både små och stora problem.

1 kommentar

  1. Åsa - 7 mars, 2013 18:49

    Morgondagen är min kollegas födelsedag! När jag fick reda på det så kändes det så självklart för hon är en riktigt cool kvinna!!!

    Svara

Medverka i diskussionen

Visa att du inte är en robot genom att fylla i rätt siffra: * *