Anna Hertzman

Gästar som gäst på Hamnkrogen

Jag sitter i mitt hotellrum på Abbekås Hamnkrog & Hotell som drivs av familjen Holm/Mellberg som är goda vänner till mig. Ibland gästspelar jag i köket här och får återigen vara kock för några dagar eller ibland till och med veckor.

Men det är det familjära som slår mig och jag sitter med svaret till någonting som är genuint. Det jag menar är att Lotta och Björn jobbar som fan, alltid. Här kommer ingenting gratis. Men ändå har jag kunnat stjäla en burk krusbärsmarmelad och få hembakta frallor. Till och med laxen är hemgravad. Hur får de ihop det? Jag har själv drivit krog och jobbat, minst, tolv timmar om dagen i ett år och vet vad det innebär. Inte för att låta någon skugga falla på mig men här finns det en helt annan kärlek. Jag vill jämföra det med min musik och att det som ryms i min musik kommer från hjärtat. Där gör jag ingenting halvdant längre och där hafsar jag inte ihop någonting för att cashen ska rulla in.

Jag ska sova här i natt, först ska jag titta ut över havet en stund och avundas utsikten som jag definitivt inte har i min tvårummare i Malmö.

IMG_9042

IMG_9062IMG_9054IMG_8999IMG_9024IMG_9034IMG_9066

Medverka i diskussionen

Visa att du inte är en robot genom att fylla i rätt siffra: * *